Heler biedt aanhanger op Marktplaats aan

dinsdag 23 februari 2016

Doetinchem - De politie heeft maandag een 22-jarige inwoner van Doetinchem aangehouden. Hij wordt verdacht van heling van een aanhanger die hij via Marktplaats te koop had aangeboden. De eigenaar had zijn gestolen aanhanger herkend en de politie in kennis gesteld.

De aanhanger bleek in het Duitse Anholt te zijn gestolen en werd hier in Nederland te koop aangeboden. De Duitse eigenaar herkende zijn aanhanger vanwege diverse specifieke kenmerken en meldde zich bij de politie in Doetinchem. Er werd een plannetje gemaakt om de heler te pakken. De buurman van de eigenaar deed zich voor als potentiele koper. De twee treffen elkaar en de politie kon even later de verdachte  in de kraag vatten. De aanhanger was inderdaad van de Duitse man. Die kon hem mee terug nemen naar Duitsland.

De heler verklaarde dat hij de aanhanger voor een klein bedrag had gekocht. Hij verklaarde ook wel te hebben aangevoeld dat dit wel erg weinig was voor zo’n aanhanger. De verdachte werd door het OM beloond met een dagvaarding. Omdat er nog een voorwaardelijke straf boven zijn hoofd hing zal hij zich alsnog 40 dagen met een werkstraf moeten bezighouden.

20116088732

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Terborg | 112 alarmeringen Terborg | Goedkoop Tanken in Terborg | Supermarkten in Terborg | Weerbericht Terborg