Leugen op leugen; 42 dagen zitten

zaterdag 20 juli 2013

Doetinchem - De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Gaswal in Doetinchem een 16-jarige jongen aan uit de gemeente Berkelland . Toen na een serie van onwaarheden en een mislukte ontsnappingspoging zijn identiteit boven water kwam, bleek hij nog 42 dagen gevangenisstraf tegoed te hebben.

De knaap reed op een snorfiets in de Grutstraat. De agentenlieten hem stoppen om het een en ander te controleren. Hij kon op verzoek geenrijbewijs tonen terwijl hij deze wel zei te hebben. Hij kon zich nietlegitimeren en had ook niets anders bij zich waarmee hij dat kon. Controle vande snorfiets wees uit dat deze op naam van iemand anders stond dan welke hij hadopgegeven aan de agenten. Ook bleek de snorfiets niet te zijn verzekerd.

De verdachte gaf aan dat zijn identiteitsbewijs in een kroeg een eindje verderopzou liggen. De agenten boden aan mee te lopen naar die kroeg. Tijdens dezewandeling ging hij er als een haas vandoor maar werd direct gevolgd door de tweeagenten die op hun bike waren. Zij raakten de verdachte kwijt maar een collegamet zijn hond bood de oplossing. De hond vond de gezochte knaap weggedoken inhet hoge gras en kon alsnog worden aangehouden.

Op het politiebureau werd duidelijk wat de reden was van al datgelieg. Hij bleek nog 42 dagen te moeten zitten toen duidelijk werd wie hijwerkelijk was. Naast de 42 dagen kreeg hij een bekeuring voor het rijden zonderrijbewijs, het niet bij zich hebben van een ID-bewijs en het opgeven van eenvalse naam. Hoe het met de snorfiets zit moet nog verder worden onderzocht.2013096935

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Terborg | 112 alarmeringen Terborg | Goedkoop Tanken in Terborg | Supermarkten in Terborg | Weerbericht Terborg