Woningen ontruimd na melding over mogelijk opendraaien gaskraan

donderdag 18 juni 2015

Doetinchem - Donderdag 18 juni heeft de politie rond 14.00 uur ongeveer 20 flatwoningen aan de Vondelstraat in Doetinchem ontruimd nadat er serieuze signalen binnenkwamen bij de politie dat een man mogelijk de gaskraan in zijn woning zou hebben open gedraaid en zichzelf iets aan dreigde te doen. Rond 17.30 is de 35-jarige man vrijwillig en rustig met de politie meegegaan.

Op basis van de signalen die bij de politie binnenkwamen over de uitlatingenvan de man en het mogelijk opendraaien van de gaskraan, zijn de nodigevoorzorgsmaatregelen getroffen. De man liet absoluut geen hulpdiensten toe inzijn woning. Hierop is het gas afgesloten en zijn de omliggende woningenontruimd. Veel bewoners waren niet thuis. De mensen die wel thuis warenzijnkorte tijd opgevangen in een basisschool in de buurt, maarkozen er al snelvoortijdelijk ergens anders naartoe te gaan. De school bleef wel beschikbaar alsopvanglocatie.

De inspanningen van de politie waren er steedsop gericht om in gesprek teblijven met de man en hem te overtuigen vrijwillig zijn deur open te doen enmensen binnen te laten. Hiervoor is ook een onderhandelaar van de politie terplaatse gekomen. Een gespecialiseerde aanhoudingseenheid van de politie kwam ookter plaatse voor het geval de man onder dwang uit zijn woning gehaald had moetenworden. Hun inzet bleek uiteindelijk niet nodig. Rond 17.30 uur deed de manvrijwillig zijn deur open en is op rustige wijze meegegaan met de politie.

De brandweer heeft na vertrek van de man meteen metingen verricht. Er wasgeen sprake van gas in de woning. De omliggende woningen konden dus directvrijgegeven worden. Of de man wel of niet enige tijd zijn gaskraan opengedraaidheeft is nog niet met zekerheid te zeggen en wordt onderzocht door de politie.

De man is meegenomen naar het politiebureau en wordt beoordeeld door decrisisdienst.

2015295308

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Terborg | 112 alarmeringen Terborg | Goedkoop Tanken in Terborg | Supermarkten in Terborg | Weerbericht Terborg