Politie treft hennepkwekerij aan bij woningbrand

zaterdag 15 augustus 2015

Ulft - De politie heeft vrijdagochtend 14 augustus een hennepkwekerij aangetroffen in een woning in Ulft. De kwekerij werd ontdekt nadat er in de woning brand was ontstaan. De 36-jarige bewoner is aangehouden.

Een getuige had gezien dat er uit de woning aan de Praestingswegrook uit het dak kwam en belde 112. Toen agenten bij de woning aankwamen, lagendebewoners nog te slapen. Zo ook de bewoners van de andere helft van detwee-onder-een-kapwoning. Met veel kabaal heeft de politie alle bewoners wakkergemaakt en uit hun woning laten komen.

Bij de woning waar rook uit het dak kwam vloog n bewoner bijhet zien van de politie direct naar boven. Even later kwam hij naar beneden envertelde dathet vuural uit was. De brandweer heeft het vuur alsnog goedgeblust en daarbij werd op zoldereen hennepkwekerij aangetroffen. Volgens eenmedewerker van het energiebedrijf was er op zeer gevaarlijke wijzeillegaalstroom afgetapt en ishierdoor de brand ontstaan. De kwekerij ? diedeels was verwoest door de brand ? is ontruimd en wordt vernietigd. Vermoedelijkhebben er enkele tientallen planten gestaan. Tegen de bewoner wordtproces-verbaal opgemaakt.

2015396947

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet.Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurtonveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stanken schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelersonverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijkesituaties ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Hetillegaal stroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekeningvoor iedereen, ook voor u.

Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt ofbuurwoning kunnen wijzen:

- Warme en/of vochtige muren

- Non-stop zoemende of brommende geluiden

- Afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan

- Stankoverlast in de vorm van henneplucht

- Bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen

- Stroomstoringen op het elektriciteitsnet, zoals knipperende lampen ofschommelingen in de stroomsterkte

- Continue condensvorming op de ruiten

- Bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn in combinatiemet n of meerdere van de bovenstaande signalen.

Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er biju in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem viatelefoonnummer 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Terborg | 112 alarmeringen Terborg | Goedkoop Tanken in Terborg | Supermarkten in Terborg | Weerbericht Terborg